top of page

Tue, Mar 17

|

Stichting Mama Cash

POSTPONED due to Covid-19 --- Intersectional Talks: Gender and disability

Ons volgende diner komt er weer aan! Kom met ons pizza eten terwijl we praten over de intersectie tussen gender en disability. Er zal daarnaast veel ruimte zijn voor het delen van persoonlijke ervaringen. We zijn ontzettend blij dat journalist Damla Kaygusuz onze eregast zal zijn tijdens dit diner!

Registration is Closed
See other events
POSTPONED due to Covid-19 --- Intersectional Talks: Gender and disability

Time & Location

Mar 17, 2020, 7:00 PM – 9:00 PM

Stichting Mama Cash, Eerste Helmersstraat 17-2HG, 1054 CX Amsterdam, Netherlands

Guests

About the event

Er staat weer een Wonda Women diner op de planning! Het thema van het komende diner is de intersectie tussen gender en disability. We zijn ontzettend blij dat Damla Kaygusuz onze eregast zal zijn tijdens dit diner! 

Damla Kaygusuz is een journalist. Ze probeert zich in te zetten voor een maatschappij waar een beperking niet wordt gezien als iets om aan te denken, maar automatisch wordt meegenomen. Haar passie hiervoor begon toen ze haar safe space op een dovenschool verliet en de wijde wereld in ging, zich realiserende dat niet alles vanzelfsprekend was. 

Wij willen deze avond graag ook een safe space creëren om het over dit onderwerp te hebben. Daarom willen we met name vrouwxn die zichzelf in dit thema herkennen - doordat zij zelf een beperking of chronische (fysieke of mentale) aandoening hebben of omdat zij mantelzorger zijn – aanmoedigen om deel te nemen. 

 • Wat kun je verder verwachten van de avond? We zullen in een informele setting samenkomen. Dit betekent dat we het zullen hebben over de van intersectie tussen gender en disability, validisme, toegankelijkheid en disability rights. Maar er is ook veel ruimte om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen en informele discussies te voeren. En dit alles onder het genot van lekkere vegetarische en vegan pizza's!
 • Moet je bekend zijn met deze onderwerpen? Nee, dat hoeft niet! Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat onze diners een safe space zijn en dat we elkaar met respectvol zijn naar elkaar. Wel willen we graag met name vrouwxn die zichzelf in dit thema herkennen aanmoedigen om deel te nemen, juist omdat we willen zorgen voor een veilige omgeving om persoonlijke ervaringen uit te wisselen.
 • Wat doet Wonda Women met het geld van de tickets? De tickets bekostigen het eten. Daarnaast levert ieder ticket een kleine bijdrage aan het diner van de eregast en de twee gasten die zij meebrengt. We hebben dit jaar een kleine beurs van de gemeente Amsterdam, dus de overige kosten zullen hiervan worden betaald.

Toegankelijkheid 

Wij vinden toegankelijkheid erg belangrijk. De locatie waar het diner gehouden wordt, de kantine van MamaCash, is toegankelijk. Het eten dat wij serveren is vegetarisch en er zullen ook veganistische opties zijn. Neem alsjeblieft zo snel mogelijk contact met ons op via dinners@wondawomen.com als je deel wilt nemen aan het evenement een gebarentolk nodig hebt, dan proberen wij dit te regelen. Mocht je verder nog vragen hebben of iets nodig hebben waar wij je bij kunnen helpen, laat het ons dan alsjeblieft ook weten via dinners@wondawomen.com.

Verder streven wij ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn. Dit betekent dat er allerlei mensen met verschillende achtergronden deelnemen aan onze evenementen. Sommigen hebben al een sterk begrip van feminisme, waar anderen nog helemaal niet met feministisch gedachtegoed bekend zijn. Houd hier alsjeblieft rekening mee en wees open en geduldig naar andere mensen die hun begrip van feminisme nog aan het ontwikkelen zijn.

Dat gezegd hebbende...ga zo snel mogelijk naar de website om je tickets te kopen want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 • De voertaal tijdens dit evenement is Nederlands
 • Het evenement is alleen toegankelijk voor vrouwxn
 • Heb je een gebarentolk nodig en wil je deelnemen aan ons diner? Neem dan contact met ons op via dinners@wondawomen.com
 • Tickets kosten €13,50

Tickets

Price

Quantity

Total

 • Gender and disability

  €13.50

  €13.50

  0

  €0.00

Total

€0.00

Share this event

bottom of page